حسن بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در قم یکی از مشکلات اصلی و دلیل عدم توسعه قم را در چند سال اخیر، موضوع تک شهر بودن استان قم دانست و بیان داشت: فضای مدیریتی در مجموعه استان قم تنگ و کوچک است و این موجب تداخل در کارها و بعضا تضاد در مسائل میشود.
وی ادامه داد: شاید اگر ما در استان قم نیز مانند سایر استانها دارای چندین شهر بودیم درگیر اختلافات مدفون نمیشدیم و توسعه یافتگی بیشتری داشیم.
عضو شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: اختلافات باید در یک پروسه بررسی و علل و عوامل آن مشخص و بعد رفع شود.
وی با بیان این که اختلافات یک امر روبنایی است که ریشه در برخی مسائل دارد، اظهار داشت: تا وقتی قم متولی ندارد و تا وقتی قرار باشد شهر قم چندین متولی داشته باشد و هرکس در جایگاه قانونی خود به دنبال اعمال نظر باشد، وضع اینگونه خواهد بود و پیشرفت چندانی حاصل نمیشود.
بختیاری خاطرنشان کرد: به نظر من علت وجود اختلافات در سطح مدیریتی در شهر قم، تک شهری بودن استان است که اگر این مشکل حل شود، عمده مسائل حل خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در شرایط موجود با هر مشکل کوچک شهری در سطح استانی برخورد میشود و استانداری، شهرداری و فرمانداری روی آن نظر میدهد و این اختلافزا است و جا دارد مجموعه مدیریتی استان این مشکل را به خوبی حل و در جهت رفع آن اقدام نمایند و اگر این امر تحقق یابد، بسیاری از اختلافات به صورت طبیعی حل خواهد شد و این پیش درآمد توسعه استان خواهد بود.
الحاق چند شهر به قم میتواند یک جهش در عمران و آبادانی آن باشد
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با بیان این که شهرهایی مثل ساوه و تفرش خواستار الحاق به قم هستند و این را بارها اعلام کردهاند، اظهار داشت: همان طور که در سال 74 با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر استان شدن قم، یک جهش در این شهر رقم خورد، امروز هم الحاق چند شهر جدید به آن، میتواند یک جهش در عمران و آبادانی آن باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص دستاوردهای سفر مقام معظم رهبری به قم بیان داشت: این سفر از جهات مختلفی به لحاظ معنوی و سیاسی برکات فراوانی برای شهر قم و حتی کشور داشت.
بختیاری با بیان این که مجموعه مدیران استان برای توسعه و عمران شهر قم میتوانستند به نحو بهتری از این سفر استفاده کنند، خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلالیل مختلفی بهرهبرداری حداکثری در بحث عمران و آبادانی در این سفر اتفاق نیافتاد و در گزارشاتی هم که ارائه شد ما نتوانستیم جهشی را که در عمران و آبادانی در شهر قم شاهد آن هستیم را خدمت مقام معظم رهبری ارائه کنیم.
وی اضافه کرد: برنامهریزی در استان متولی خاص خود را دارد و کار به صورت مشارکتی در این مدت انجام نشد و متأسفانه فرصت از دست رفت.
نقش شهرداریها به عنوان متولی اصلی شهر جدی گرفته شود
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم همچنین در خصوص نقش شهرداریها در برنامه پنجم توسعه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه نقش شهرداریها در تدوین برنامه پنجم توسعه که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، درنظر گرفته نشده است.
وی اضافه کرد: جمعیت عمده کشور ما شهرنشین است و متولی اصلی شهر و شهروندان نیز شهرداریها هستند و به نظر میرسد که در این برنامه از نقش شهرداریها در اداره امور شهری صرف نظر شده است که باید جدی گرفته شود.
بختیاری تصریح کرد: موارد در نظر گرفته شده در این برنامه در جهت کاهش تصدیگری است که در برنامه چهارم توسعه کشور نیز شاهد آن بودیم و این یک حرکت قهقرایی و واپس گرایی است که نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی باید به آن توجه داشته باشند.
قم - خبرگزاری مهر: سخنگوی شورای اسلامی شهر قم تک شهر بودن قم را مشکل اصلی استان قم عنوان کرد و گفت: ریشه اصلی اختلافات مدیریتی در قم نبود متولی واحد شهری است.
کد خبر 1196237
نظر شما